Articles

Articles

Cronica Open Canet 8ª ronda

Hola a tots, nois, què tal? Tot seguit passo a fer la crónica de la 8ª ronda de l´Open de Canet. La veritat és que afrontava aquesta partida molt més animat i recuperat anímicament, gràcies a les taules "in extremis" que vaig aconseguir el dissabte passat. En aquesta ocasió anava amb les peces blanques i em va tocar un rival, en teoria una mica més fort, ja que tenia 35 punts elo més que el de la setmana passada. Però la partida en si va resultar molt més fàcil i també molt més curta. Va durar uns 45 minuts més o menys. Crec que és una de les partides més curtes que he jugat no només en aquest Torneig, sino durant tots els anys que porto jugant a escacs, que ja són uns quants. La veritat és que el meu rival va jugar molt ràpid, ("al toc"), durant tota la partida, i això és el que va fer que s´equivoqués i perdés la partida tan aviat. No se si va jugar molt ràpid fruit de la seva inexperiència i jove edat o perquè em va semblar que estava una mica "desconcentrat". En l´obertura però, se'n va sortir molt bé, tot que i jo vaig fer la Larsen: 1.b3?!, (tal i com us vaig prometre), i no va "menjar-se" el rellotge, com jo esperava, ni tampoc el vaig sorprendre gaire tot i fer aquesta "sorpresa". La partida en si no té gaire història, ja que en el mig joc, el noi es va deixar guanyar la calitat i aquí, pràcticament es va acabar la seva resistència.

Així doncs, les conclusions que puc extreure d´aquesta partida és que he de posar més en pràctica altres tipus d´obertures "estranyes", com ara la Larsen, ja que en general, em donen bons resultats, tant en partides "oficials", com quan m´entreno jugant per internet amb el fritz i/o a la página web de kurnik. Ja la vaig jugar contra el Sergi al Social i tot i perdre en aquella ocassió, vaig obtenir una possició bastant igualada, abans de fer l´error decissiu. Potser ha arribat el moment d´incorporar-les també al meu repertori, que comença a ser una mica previssible, sobretot amb les peces blanques.

Pel que fa a la resta de partides, he de dir que l´Héctor Aparicio, del Masnou Casino està fent un molt bon final de torneig, desprès de perdre algún que altre punt al principi. Però ara s´ha recuperat i té 5 punts. Jugava al tauler número 2 i la partida d´ahir la tenia ben encarrilada. En el tauler número 1 jugava l´Antoni Viñas Serra, (del club Cerdanyola Mataró), que molt segurament quedarà campió del grup B. Jo vaig tenir la sort de fer taules amb ell, i amb les peces negres, a la 2ª ronda del torneig, però desprès de tenir un molt bon inici de campionat, vaig tenir uns quants "entrebancs".

Ara només falta la darrera ronda, on tinc molts dubtes sobre quina defensa utilitzar. No se si anar en principi "descaradament" pel punt, jugant defenses molt agressives, com la defensa siciliana, (no se si la variant del drac, que faig normalment, o jugar una altre variant, com la najdorf, etc.....), el contragambit budapest, etc........., o fer defenses més "sólides" i "tranquiles", com ara la francesa, la caro-khan, la grunfeld, etc...... Tot dependrà de l´elecció de la obertura del meu rival i depenent també dels seus punts elo i del seu nivell de joc, etc......

Bé, tot seguit us adjunto, (com l´altre vegada), la meva partida del dissabte passat. Està en format .cbv i per tant no tindreu cap problema per obrir-la si utilitzeu el programa Fritz i/o el Chessbase també.

Bé, espero i desitjo que hagueu passat una bona festa de segona Pasqua, per qui l´hagi fet i l´hagi tingut,és clar. Fins aviat!!

P.D: accepto suggeriments sobre quina defensa posar en pràctica per la darrera ronda, ja que estic provant varies.



Llorenç Maza.

Enquestes

Les enquestes d'aquest blog estàn obertes a tothom que vulgui participar, estaràn obertes fins el proper 1 d'agost i es fan únicament per coneixer l'opinió dels escaquistes d'arreu.

© New Blogger Templates | Webtalks